Bardzo szybka sałateczka o wytrawnym smaku.Zrobiona prawie w całości z warzyw konserwowych. Wykonanie jej sprowadza się do ugotowania i pokrojenia jajek, pokrojenia szynki oraz otwarcia kilku słoików 🙂 Wypróbujcie !
Skład:
- Słoik cebulki konserwowej ( ok 400g)
- Słoik selera konserwowego
- Puszka kukurydzy
- 25 dag szynki konserwowej
- 4 jajka
- 1/2 czerwonej cebuli
- 10 dag żółtego sera ( opcjonalnie, tym razem nie dawałam)
- 3-4 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
- Jajka ugotować i wystudzić
- Cebulkę, seler i kukurydzę odsączyć z zalew (ja dodatkowo lekko przepłukuję)
- Szynkę pokroić w drobną kostkę
- Drobniuteńko posiekać czerwoną cebulę
- Pokroić w kostkę wystudzone jajka
- Wszystko wymieszać z majonezem
- Jeśli trzeba doprawić do smaku solą i pieprzem
- Schłodzić w lodówce (2-3 godzinki )
- GOTOWE