Sałatka z cebulką konserwową

Bardzo szybka sałateczka o wytrawnym smaku.Zrobiona  prawie w całości z warzyw konserwowych. Wykonanie jej sprowadza się do ugotowania i pokrojenia jajek, pokrojenia szynki oraz otwarcia kilku słoików 🙂 Wypróbujcie !

Skład:

  •  Słoik cebulki konserwowej ( ok 400g)
  •  Słoik selera konserwowego
  •  Puszka kukurydzy
  •  25 dag szynki konserwowej
  •  4 jajka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 10 dag żółtego sera ( opcjonalnie, tym razem nie dawałam)
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Sałatka z cebulką konserwową

Wykonanie:

  1. Jajka ugotować i wystudzić
  2. Cebulkę, seler i kukurydzę odsączyć z zalew (ja dodatkowo lekko przepłukuję)
  3. Szynkę pokroić w drobną kostkę
  4. Drobniuteńko posiekać czerwoną cebulę 
  5. Pokroić w kostkę wystudzone jajka
  6. Wszystko wymieszać z majonezem
  7. Jeśli trzeba doprawić do smaku solą i pieprzem
  8. Schłodzić w lodówce (2-3 godzinki )
  9. GOTOWE

Sałatka z cebulką konserwową

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.