Dziś inna odsłona popularnych matiasów. Do śledzika w musztardzie wystarczy śledź, musztarda francuska, cebula i olej z pestek winogron. Robicie takie? Jeśli nie – szczerze polecam. Najlepiej gdy przed degustacją postoją choć 2-3 dni.
Skład:
- 4-5 płatów śledziowych
- 2 cebule
- musztarda francuska ( taka z całymi kuleczkami gorczycy)
- olej z pestek winogron
Wykonanie:
- Płaty wymoczyć w wodzie i podzielić na 3-4 centymetrowe kawałki.
- Cebulę drobno posiekać
- Kawałki śledzi smarować musztardą (dosyć grubo) i układać w słoju na przemian z posiekaną cebulą.
- Całość zalać olejem.
- Odstawić do lodówki na 2-3 dni.
Smacznego 🙂
Śledzie w musztardzie francuskiej. Robiłam dwukrotnie polecam !!! Są przepyszne!