Naleśniki- najlepsze

Każda gospodyni ma swój sprawdzony, ulubiony przepis na naleśniki. Ja też miałam, do czasu wypróbowania tej receptury. To teraz mój number one . Nadają się do farszów słodkich i wytrawnych, pięknie się rumienią i nie przywierają do patelni. Polecam

Naleśniki- najlepsze

Składniki:

  • 750 ml mleka
  • 310 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 75 g roztopionego masła
  • 2 szczypty soli
  • 1 łyżeczka cukru

Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i zmiksować na jednolite i gładkie ciasto. Odstawić na około pół godziny. To ważne . Ciasto po tym czasie staje się elastyczne i nie pęka przy zawijaniu.
Następnie  smażyć naleśniki na rumiano z dwóch stron. Najlepiej i najłatwiej smaży się na specjalnej patelni do naleśników

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.