Krem bananowo-kakaowy

Każdy ma pewnie wiele sposobów na przejrzałe banany. Ja z takich co to zjeść się już nie chce, a wyrzucić szkoda robiłam do tej pory muffinki albo  bananowe pancakes . Tym razem polecam pyszny krem, który możecie wykorzystać do smarowania pieczywa, jako dodatek do deserów albo do wyjadania prosto ze słoiczka .
Przy użyciu dobrego blendera wykonanie takiego kremu zajmie wam ….30 sekund Polecam do wypróbowania!

 

Składniki:

  • 2 mocno dojrzałe banany
  • 2 kopiaste łyżki kakao dobrej jakości
  • 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego ( rzepakowy też się nadaje)

Wykonanie:

  • Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego ( u mnie thermomix)
  • Miksujemy na najwyższych obrotach 30s lub do uzyskania gładkiego kremu
  • przelewamy do słoiczka i odstawiamy do lodówki żeby stężał (na kilka godzin)
  • Można przechowywać w lodówce do tygodnia.Krem bananowo-kakaowy

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.