Porcje warzywne

P1080279

Jeżeli dysponujecie nadmiarem warzyw z własnego ogródka proponuję wykonanie porcji warzywnych na zimę. Troszkę pracy z tym jest ale naprawdę warto, bo przyniesie ona podwójną korzyść. Po pierwsze wykorzystane zostaną nasze zbiory a po drugie gotowe porcje  znacznie ułatwią  przygotowywanie zup w okresie jesienno- zimowym.

Potrzebne nam będą:

  • marchew
  • korzeń pietruszki
  • korzeń selera
  • por
  • natka pietruszki
  • natka selera
  • ziele lubczyka
  • folia spożywcza

Wszystkie warzywa starannie myjemy a korzenie obieramy. Układamy kawałki warzyw oraz spore porcje natki  na folii i starannie zawijamy . Staramy się robić to dość ściśle.

Teraz już tylko umieścić gotowe paczuszki w szufladzie zamrażarki i……gotowe!

P1080282

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.