Składniki: (2 blaszki ciastek)
- 4 białka (przyjmuje się, że jedno białko to ok. 36g)
- 3/4 szkl cukru
- 60 g masła
- 4 łyżki mleka
- 100 g wiórek kokosowych
- 100 g płatków owsianych
- 4 płaskie łyżki budyniu waniliowego
- szczypta soli
- esencja waniliowa


2. Płatki owsiane podprażamy na suchej patelni i również odstawiamy do przestygnięcia.(Jak ktoś nie lubi całych można w tym momencie zblendować).

3. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec wsypując resztę cukru i jeszcze chwilkę ubijamy. Następnie dodajemy 4 łyżki budyniu w proszku i króciutko miksujemy.


Pieczemy w 180ºC przez 15-20 minut.
Im ciasteczka bardziej złociste, tym bardziej będą chrupiące.
Od razu po upieczeniu są bardzo mięciutkie, potem nieco twardnieją.
Smacznego!