Jajko w bułce

Jajko w bułce

Jeżeli macie ochotę na ciepłą kolację, a w domu znajdą się nie pierwszej świeżości bułki , jajka, trochę żółtego sera, ewentualnie jakieś resztki wędliny, proponuję przygotować jajko w bułce . Będzie szybko, chrupiąco i smacznie 

składniki : (na 1 porcję)

  • 1 bułka
  • 1 jajko
  • 2 plasterki ulubionej kiełbasy ( opcjonalnie)
  • troszkę  żółtego sera ( pokrojonego w kostkę lub startego)
  • sól, pieprz

 

Jajko w bułce

Jajko w bułce

 

wykonanie:
Wierzch bułki ścinamy, wydrążamy środek, tak aby powstała „miseczka”. Na dnie układamy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Następnie dajemy ser a na wierzch delikatnie wbijamy jajko. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Zapiekamy w ok. 180ºC przez ok. 20 minut lub do optymalnego dla nas ścięcia jajka. Podajemy na ciepło z ulubioną surówką

Jajko w bułce

Smacznego !

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *