Sałatka kalafiorowa wyglądem przypomina tradycyjną warzywną. Smakowo jednak mile Was zaskoczy. Świetnie smakuje jako dodatek do wędlin oraz grillowanych mięs. Polecam, warto wypróbować i ocenić
Składniki:
- 1 torebka ryżu
- 1 średni kalafior
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2-3 marchewki
- 2-3 ogórki kiszone
- spory pęczek kopru ( można wymienić na szczypiorek, uzyskamy wówczas zupełnie inny smak)
- majonez
- sól,pieprz
Kalafiora i marchewkę ugotować al dente, wystudzić i drobno pokroić. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu wysypać do miski i ostudzić. Jajka i ogórki pokroić w drobną kostkę. Posiekać koperek. Wszystko połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe
Jeszcze tylko schłodzić przez jakieś 2 godzinki i można jeść