Sałatka kalafiorowa

Sałatka kalafiorowa wyglądem przypomina tradycyjną warzywną. Smakowo jednak mile Was zaskoczy. Świetnie smakuje jako dodatek do wędlin oraz grillowanych mięs. Polecam, warto wypróbować i ocenić 

P1140819

Składniki:

  • 1 torebka ryżu
  • 1 średni kalafior
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2-3 marchewki
  • 2-3 ogórki kiszone
  • spory pęczek kopru ( można wymienić na szczypiorek, uzyskamy wówczas zupełnie inny smak)
  • majonez
  • sól,pieprz

Sałatka kalafiorowa

Kalafiora i marchewkę ugotować al dente, wystudzić i drobno pokroić. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu wysypać do miski i ostudzić. Jajka i ogórki pokroić w drobną kostkę. Posiekać koperek.  Wszystko połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe
Jeszcze tylko schłodzić przez jakieś 2 godzinki i można jeść

Sałatka kalafiorowa

Sałatka kalafiorowa

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.