Delikatne kotleciki drobiowe

 Delikatne, mięciuteńkie i pyszne. Szczególnie polecam dla dzieci, z pewnością im zasmakują. Świetna alternatywa dla pospolitych piersi panierowanych, czy wszechobecnych dewolajów. Wypróbujcie! 

Delikatne kotleciki drobiowe
Skład:

  • Podwójna pierś z kurczaka ( ok. 60 dag)
  • 1 sucha bułka kajzerka
  • 1 średnia cebula
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 2  ząbki czosnku
  • 2 łyżki gęstego majonezu ( u mnie „Kielecki”)
  • sól, przyprawa do kurczaka, pieprz 
  • bułka tarta do panierowania

Delikatne kotleciki drobiowe

Wykonanie:
  • Bułkę namoczyć w mleku
  •  Filety zmielić w maszynce do mięsa razem z odciśniętą bułeczką i  lekko podsmażoną cebulą.
  • Jaja ugotować, wystudzić i  pokroić w kosteczkę.
  • Do zmielonego mięsa z cebulą i bułką dodać, przeciśnięty czosnek, majonez, przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę.
  • Następnie dodać pokrojone jaja, delikatnie wymieszać
  • Formować niewielkie kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju  na złoty kolor.

Delikatne kotleciki drobiowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.