Delikatne, mięciuteńkie i pyszne. Szczególnie polecam dla dzieci, z pewnością im zasmakują. Świetna alternatywa dla pospolitych piersi panierowanych, czy wszechobecnych dewolajów. Wypróbujcie!
- Podwójna pierś z kurczaka ( ok. 60 dag)
 - 1 sucha bułka kajzerka
 - 1 średnia cebula
 - 2 jaja ugotowane na twardo
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 łyżki gęstego majonezu ( u mnie „Kielecki”)
 - sól, przyprawa do kurczaka, pieprz
 - bułka tarta do panierowania
 
Wykonanie:
- Bułkę namoczyć w mleku
 - Filety zmielić w maszynce do mięsa razem z odciśniętą bułeczką i lekko podsmażoną cebulą.
 - Jaja ugotować, wystudzić i pokroić w kosteczkę.
 - Do zmielonego mięsa z cebulą i bułką dodać, przeciśnięty czosnek, majonez, przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę.
 - Następnie dodać pokrojone jaja, delikatnie wymieszać
 - Formować niewielkie kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
 



