Dziś klasyka gatunku, sałatka z usmażonym kurczakiem, doprawionym przyprawą do gyrosa.U mnie jest bardzo lubiana i często gości na stole. Jest też bardzo popularna, ale może jednak ktoś skorzysta, albo po prostu przypomni sobie o jej istnieniu. Polecam!
Skład:
- podwójna pierś z kurczaka
- 2 cebule
- 3-4 korniszony
- 1 puszka kukurydzy
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- majonez ( ja używam kielecki)
- keczup
- przyprawa „Gyros”
- olej do smażenia (kilka łyżek)
Wykonanie:
- Pierś pokroić w kostkę,posypać przyprawą „Gyros” i odstawić do lodówki na kilka godzin.
- Usmażyć pierś na oleju.
- Na tym samym oleju podsmażyć posiekaną drobno cebulę.
- Układać warstwami:
- Kurczak
- Cebula
- Keczup
- Ogórki (pokrojone w kostkę)
- Kukurydza
- Majonez
- Kapusta (poszatkowana)
Smacznego